Uw onafhankelijke vergelijking van leningen!
Om een auto te kunnen kopen zul je een flink aantal euro’s in een keer moeten neerleggen. Niet iedereen heeft zo’n bedrag zomaar bij de hand. Daarom komt een autolening erg vaak voor. Welke leningen bestaan er allemaal als het gaat om het financieren van je auto en waar moet je allemaal rekening mee houden?
Eigenschappen van deze lening
Lening voorwaarden
Over bedrijf
Meer informatie over het bedrijf BridgeFund
Eigenschappen van deze lening
Lening voorwaarden
Over bedrijf
Meer informatie over het bedrijf Atlantis Financiers N.V.
Eigenschappen van deze lening
Lening voorwaarden
Over bedrijf
Meer informatie over het bedrijf Santander Consumer Finance Benelux B.V.
Eigenschappen van deze lening
Lening voorwaarden
Over bedrijf
Meer informatie over het bedrijf Moneyou B.V.
Eigenschappen van deze lening
Lening voorwaarden
Over bedrijf
Meer informatie over het bedrijf ING Groep N.V.
Kredietverstrekkers hebben vaak speciale autoleningen. De voorwaarden van de verschillende leningen die je kunt gebruiken om een auto te kopen verschillen nogal met elkaar. Neem dus even de tijd om te kijken welke lening het beste bij jouw situatie past. Eigenlijk zijn er drie leningen die je verder kunnen helpen. Dat zijn:
Lening 1, het doorlopend krediet, sluit je af als je voor langere tijd extra geld nodig hebt. Handig, maar niet als je hem afsluit alleen om een auto te kopen. Vanwege de lange looptijd van de lening kan het zijn dat je lening nog loopt terwijl je auto alweer aan vervanging toe is. Het rentepercentage is bovendien variabel, wat betekent dat de kredietverstrekker deze tijdens de looptijd kan aanpassen. De rente kan gedurende de looptijd dus ook hoger worden. Het afgeloste geld kun je weer opnieuw opnemen.
Lening 2, de persoonlijke lening, is beter geschikt voor het kopen van een auto. Je leent het exacte bedrag wat je nodig hebt om de auto te kunnen kopen. Het geld wordt op je rekening gestort en je kunt de auto in één keer afbetalen en mee naar huis nemen. De looptijd van de lening is vooraf vastgelegd en de rente blijft de hele looptijd gelijk. Dat betekent dat je vooraf dus al precies weet hoeveel de lening je gaat kosten en je weet ook exact wanneer je de lening hebt afgelost.
Lening 3, private lease, zorgt ervoor dat je een auto kunt rijden zonder dat je hem direct koopt. Je betaalt een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij en daarvoor mag je in de auto rijden. In het bedrag zitten vaak ook kosten als verzekeringen en onderhoud inbegrepen. Let bij het afsluiten van een leasecontract goed op de voorwaarden want deze verschillen enorm per leasemaatschappij. Een contractbreuk kan bijvoorbeeld erg in de papieren gaan lopen.
Bovendien, en dit is een heel belangrijke, is private lease van invloed op een hypotheekaanvraag. Je kunt dus beter niet aan private-lease beginnen als je van plan bent om in de toekomst een huis te kopen met een hypotheek. Bij private lease betaal je ook voor de vaste lasten van de auto. Zoals verzekeringen. Als je niet zoveel in je auto rijdt lopen die lasten evengoed door. Je bent in dat geval dus duurder uit dan wanneer je de auto zou hebben gekocht met geleend geld.
Koop je een nieuwe auto dan is er nog een mogelijkheid. Er zijn namelijk veel autobedrijven die een autolening aanbieden. Eigenlijk koop je de auto dan op afbetaling. Je kunt de auto rijden terwijl je elke maand een vast bedrag aflost. Dit lijkt vaak erg aantrekkelijk maar meestal ben je duurder uit dan wanneer je een aparte lening zou afsluiten en de auto in één keer afbetaald. Vergelijk de aanbieding van de autohandelaar daarom ook altijd met de leningen die je bij kredietverstrekkers zou kunnen krijgen.
Het beste wat je kunt doen om te kijken welke autolening het gunstigste is, is de verschillende leningen van verschillende aanbieders naast elkaar leggen om ze met elkaar te vergelijken. Zo kun je goed zien welke voorwaarden elke lening heeft en waar je uiteindelijk het minste voor je autolening betaalt. Kijk ook altijd of de kredietverstrekker met wie je in zee wilt gaan in het bezit is van een geldige vergunning van het AFM.