Uw onafhankelijke vergelijking van leningen!
Je hebt ervoor gekozen om een persoonlijke lening aan te vragen omdat je dringend extra geld nodig hebt. Dat kan zijn omdat je auto het begeven heeft en je een dure reparatie moet betalen of zelf een nieuwe moet kopen.
Eigenschappen van deze lening
Lening voorwaarden
Over bedrijf
Meer informatie over het bedrijf Soscredit Nederland
Eigenschappen van deze lening
Lening voorwaarden
Over bedrijf
Meer informatie over het bedrijf BridgeFund
Eigenschappen van deze lening
Lening voorwaarden
Over bedrijf
Meer informatie over het bedrijf Interbank N.V.
Eigenschappen van deze lening
Lening voorwaarden
Over bedrijf
Meer informatie over het bedrijf Directa.nl
Misschien wil je wel een lening aanvragen omdat je een nieuwe wasmachine nodig hebt, of gewoon eens lekker op vakantie wilt. Voordat je zo’n persoonlijke lening afsluit is het natuurlijk handig om even te kijken wat nou de goedkoopste persoonlijke lening is. Want tussen de leningen van verschillende kredietverstrekkers kan nogal verschil zitten en je wilt niet teveel betalen, het leven is immers al duur genoeg!
Op het internet vind je verschillende tools waarmee je leningen met elkaar kunt vergelijken. Er zijn zelfs sites die de kredietverstrekkers al geselecteerd hebben op betrouwbaarheid en alleen die met elkaar voor je vergelijken. Vind je het leuk om zelf te rekenen (ja, die mensen bestaan echt) dan kun je er ook voor kiezen om een sheet te maken in excel en daar de vergelijking te maken. Hoe je zo’n sheet maakt kun je ook makkelijk vinden via google. Welke manier je ook gebruikt, dit zijn de dingen waar je op moet letten bij het vergelijken van persoonlijke leningen om te kijken welke het goedkoopste is:
Over elke lening die je afsluit betaal je een bepaald rentepercentage. Dit percentage betaal je terug bovenop het geld wat je hebt geleend. Geld lenen kost geld. Onthoud dit goed. Het ligt natuurlijk voor de hand om te kijken naar welke lening het laagste rentepercentage heeft. Dat zal dan wel de goedkoopste zijn toch? Dit gaat helaas niet op. Om te kijken welke lening het goedkoopste is moet je namelijk niet alleen naar het rentepercentage kijken maar ook naar looptijd en voorwaarden.
De looptijd van een lening laat zien hoe lang je erover kunt doen om je lening terug te betalen. Stel dat je een lening afsluit met een laag rentepercentage maar met een lange looptijd dan kan het zijn dat je aan het einde uiteindelijk meer moet betalen dan wanneer je een lening afsluit met een kortere looptijd maar met een hoger rentepercentage. Wanneer je even de tijd neemt om dit te bekijken kan het je dus zo maar eens een hoop geld opleveren.
En dan zijn de voorwaarden nog iets om rekening mee te houden. Elke kredietverstrekker heeft zijn eigen voorwaarden voor een lening. Er staat bijvoorbeeld in of je een lening eerder mag aflossen of niet. Of dat je een lening wel of niet mag oversluiten. En natuurlijk is er in de voorwaarden opgenomen wat er gebeurt wanneer je een lening niet kan terugbetalen. Wil je een lening eerder aflossen en mag dit volgens de voorwaarden niet dan krijg je een boete. Hetzelfde geld voor het oversluiten van een lening. Lees goed de voorwaarden door en kijk hoe hoog die boetes zijn. Want soms loont het zelf om ondanks de boete je lening tóch over te sluiten.
Wanneer je het rentepercentage, de looptijd en de voorwaarden met elkaar hebt vergeleken kom je uit op de lening die voor jou het goedkoopste is. Denk voordat je een lening afsluit altijd na of je het geld wel écht nodig hebt en check of je de lening inclusief de rente op tijd kunt terugbetalen. Kijk bij het afsluiten van een persoonlijke lening ook altijd voor de zekerheid even of de kredietverstrekker een vergunning heeft van DNB of AFM zodat je zeker weet dat je met een betrouwbare partij zakendoet.